Uusi operatiivinen päällikkö Mikko Touko

Logistiikka-alalla 20 vuotta työskennellyt Mikko Touko on aloittanut Alfarocin operatiivisena päällikkönä elokuussa 2022. Toukon vastuualueena ovat toimintomme pääkaupunkiseudulla. Tutustutaanpa tarkemmin uuteen vahvistukseemme. 

Millainen urapolkusi on ollut ennen Alfarocille tuloa? 

Olen ollut logistiikka-alalla pian 20 vuotta ja saanut tänä aikana työskennellä useammassa eri yrityksessä. Alan koulutukset ovat tukeneet hyvin kehitystäni uralla. Parhaat opit olen saanut töitä tekemällä ja vuodet ovatkin kasvattaneetkin laajaa kokemusta ja näkemystä logistiikka-alalta. 

Esimiestehtäviä olen tehnyt lähes koko työurani, aina vuodesta 2005 asti. Operatiivisen päällikön tehtävissä olen toiminut vuodesta 2010 alkaen. Olen urani aikana saanut olla mukana erilaisissa kehitysprojekteissa, joista viimeisin liittyi uuden logistiikkakeskuksen rakentamiseen.  

 Miten päädyit työskentelemään Alfarocille? 

Mielenkiintoinen mahdollisuus osui kohdalle ja halusin siihen ehdottomasti tarttua. Alfaroc oli toki yrityksenä osunut kohdalle ja olin saanut tuttujen kollegoiden kautta positiivisen kuvan Alfarocista työnantajana.

Olen erikoistunut vaarallisten aineiden varastointiin, jota Alfaroc ei ole aiemmin asiakkailleen tarjonnut. Hienoa, että saan tuoda uutta osaamista ja pääsen omalla työpanoksellani vaikuttamaan kasvavan logistiikka-alan yrityksen kehitykseen.

Mitä työtehtäviä kuuluu toimenkuvaasi ja mitä ovat vahvuutesi uudessa roolissa?  

Pääkaupunkiseudun operatiivisena päällikkönä vastuullani on PK-seudun asiakkuudet sekä vetovastuu Alfarocin tuotannon, prosessien ja työnjohdon kehittämisestä täällä pääkaupunkiseudulla.

Vahvuuksiani ovat monipuolinen kokemus alalta sekä hyvät asiakaspalvelu- ja esimiestaidot. Vaarallisten aineiden logistiikkaan liittyvät käytännöt ja viranomaismääräykset ovat toki loistavasti hallussa.

Miten kuvailisit itseäsi ihmisten johtajana? 

Olen esimiehenä kyllä vaativa, mutta uskon vastavuoroisuuteen ja ratkaisukeskeisiin toimintamalleihin. ”Ottamalla vastuuta saat vapautta” on ollut erittäin toimiva ohjenuora.

Millainen on Mikko työtittelin takana ja miten rentoudut? 

Vapaa-ajalla rentoudun mökillä ja harrastan metsästystä. Talvella viihdyn moottorikelkkailemassa.