Työntekijätarina

Hanna on edennyt varastosta taloushallinnon asiantuntijaksi

Hanna Pietilä aloitti Alfarocissa vuonna 2011 ”keikkarina” silloisella Sopenkorven varastolla Lahdessa. Hän teki varastotyötä lyhyemmissä pätkissä aina syksyyn 2015 asti.

”Elämäni oli noihin aikoihin aika vauhdikasta. Opiskelin kasvatustieteitä Jyväskylän yliopistossa ja rakensin lapsiperhearjen keskellä kaksi taloa. Sesonkiluonteinen työ sopi tuohon elämänvaiheeseen täydellisesti!”, muistelee Hanna.

Työn suhteen Hanna on omien sanojensa mukaan kulkenut ”elämän virran mukana”. Suuntautumiseen on vaikuttanut myös hänen nuorempana tehdyt kaupalliset opinnot.

Vuonna 2016 Hanna palasi Alfarociin toimistotöihin ja vastaa nyt itsenäisesti koko konsernin taloushallinnosta. Hänen toimenkuvaansa kuuluu osto- ja myyntireskontran hoitaminen, palkanlaskenta sekä kuukausiraportointi kirjanpitäjälle.

”Alfaroc on tosi matalan hierarkian organisaatio. Työntekijät ottavat minuun suoraan yhteyttä monenlaisissa asioissa, mikä on kiva ja maanläheinen tapa toimia. Hommat hoituu tehokkaasti eikä aikaa kulu turhaan byrokratiaan”, kertoo Hanna.

Taloushallinnon työ on kalenteriin sidottua, sillä palkat ja laskutus täytyy saada joka kuukausi tehtyä tiettyyn päivään mennessä. Työ vaatii myös paineensietokykyä sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Vaihtelua ja uusia haasteita jokapäiväiseen työskentelyyn tuo yrityksen kasvu ja uudet asiakkuudet.

Arvot ohjaavat toimintaa

Toimelias Hanna ei ole pelännyt ottaa vastuuta. Hän tuurasi jo sesonkityöntekijänä silloista tiiminvetäjäänsä Sopenkorven varastolla. Alfarocin arvolähtöinen johtamiskulttuuri on tehnyt häneen vaikutuksen.

”Vuosien varrella olen huomannut, että Alfarocin arvot eivät ole mitään sanahelinää vaan ne oikeasti ohjaavat toimintaa niin varastolla kuin toimistotöissäkin. ”Walk the talk” toteutuu täällä aidosti.”

Tulevaisuus Alfarocissa näyttäytyy hänelle valoisana. Hän uskoo vielä kouluttautuvansa lisää ja pitää myös mahdollisena sitä, että voi jonain päivänä yhdistää työssään kasvatustieteen ja kaupallisen koulutuksensa sekä työkokemuksensa.

”Elämässä kaikki on mahdollista kun pitää mielen avoimena ja on utelias oppimaan uusia asioita. Päästäkseen eteenpäin myös työt täytyy hoitaa hyvin”, päättää Hanna.

Alfarocin arvot eivät ole vain sanahelinää. ”Walk the talk” toteutuu täällä aidosti.