Lääkäriksi opiskeleva Jenni on viihtynyt kesätöissä Alfarocilla

Alfaroc tarjoaa monipuolisia työtehtäviä erilaisiin elämäntilanteisiin. Meillä työskentelet, kasvat ja kehityt yhdessä varastointilan ammattilaisen kanssa ja saat tärkeää kokemusta työelämästä, vaikka tulevaisuuden tavoitteesi olisivat aivan eri alalla.

Jenni Laurila on ollut Alfarocin Kujalan Logistiikkakeskuksessa kesätöissä kahtena edellisenä kesänä (2021, 2022).  Lääketiedettä Oulussa nyt toista vuotta opiskeleva 22-vuotias Jenni on kotoisin Hollolasta ja viihtyy koulun loma-ajat kotimaisemissa perheen lähellä.

Kysyimme Jenniltä, miten ihmeessä lääketieteen opiskelija päätyi kesätöihin logistiikka-alalle ja miten hän näkee työkokemuksen täysin toiselta alalta tukevan häntä opinnoissa sekä tulevaisuuden työelämässä. Lähdetään kuitenkin liikenteeseen siitä, kuinka Jenni päätyi Alfarocille.

”Poikaystäväni työskentelee lähellä Kujalan logistiikkakeskusta ja häntä töistä hakiessani Alfarocin rakennus osui silmään. Logistiikkakeskus vaikutti uudelta ja modernilta, ja mietin, millaista siellä olisi työskennellä. Kävin tutustumassa Alfarocin verkkosivuihin ja sisältö teki vaikutuksen. Työtehtävät eivät vaatineet aiempaa työkokemusta, joten päätin ottaa yhteyttä ja hakea töihin”, Jenni kertoo.

Moni lääketieteen opiskelija työskentelee kesäisin perushoitajana tai kotihoidon palveluksessa, mutta Jenni päätti hakeutua aivan eri alalle. 

”Olen ajatellut, että on hyvä saada monipuolista työkokemusta. Hoitotyötä ehdin tehdä sitten lopun elämääni, kun aikanani valmistun”, Jenni hymyilee. 

 

 

 Arvokasta kokemusta tiimityön merkityksestä

”Sain työtehtäviin kattavan perehdytyksen ja työnantajalta sain työvaatteet sekä turvajalkineet. Työtehtävät olivat helppoja, mutta mielekkäitä. Osaamisen kasvaessa pääsin tekemään vaativampia tehtäviä. Molempina kesinä minulla on ollut sama tiiminvetäjä ja oli kiva, että toisena kesänäni Alfarocille pääsin siirtymään tutun esihenkilön kanssa hänen uuteen tiimiinsä”, Jenni kertoo.

”Olen oppinut Alfarocilla paljon tiimityön merkityksestä. Kun kaikki tiimin jäsenet hoitavat oman selkeän roolinsa, niin homma toimii. Kiireiset päivät ja usean asian yhtäaikainen hoitaminen ovat kasvattaneet omaa stressinsietokykyä. Näistä opeista on varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa”, Jenni miettii ja kertoo olevansa työntekijänä oma-aloitteinen ja hoitaa työtehtävät aina huolella loppuun.

Joustava ja reilu työnantaja

Jennin kesätyöt ovat sijoittuneet kesä-heinäkuun ajalle, ja töitä hän on tehnyt maanantaista perjantaihin klo 7–15 välillä. Tarvittaessa työajat ovat joustaneet ja muutoksista on ollut helppoa sopia. Extratuntejakin on ollut mahdollista tehdä niin halutessaan.

”Suosittelen ehdottomasti hakemaan töihin Alfarocille. Parasta on ollut tutustua uusiin ihmisiin. Olen kokenut olevani osa tiimiä ja kaikki ovat olleet ystävällisiä sekä avuliaita. Työnantaja on ollut helposti lähestyttävä ja viikoittaiset työpalaverit olivat hyvä paikka sopia tulevista työtehtävistä ja mahdollisista muutoksista”, Jenni summaa kokemuksiaan.

Kun lopuksi kysymme, miltä ensi kesä näyttää, ei Jenni kauaa mieti, vaan hymyilee: ”Katsotaan miten opinnot etenevät. Hyvinkin mahdollista, että vielä uuden hakemuksen Alfarocille laitan”.

Olen oppinut Alfarocilla paljon tiimityön merkityksestä. Kun kaikki tiimin jäsenet hoitavat oman selkeän roolinsa, niin homma toimii.