Asiakascase

Rocla ulkoisti ulkoisen varastonsa sisälogistiikan Alfarocille

Rocla on suomalainen yritys, joka valmistaa trukkeja ja kehittää automaattitrukkijärjestelmiä. Trukit valmistetaan Järvenpäässä, jossa yritys työllistää lähes 500 ihmistä. Roclan omistaa kansainvälinen Mitsubishi Logisnext -yhtiö.

Alfaroc on toiminut Roclan logistiikkakumppanina vuodesta 2013 lähtien. Rocla ulkoisti tällöin Helsingin Suutarilaan avaamansa varaston sisälogistiikan kokonaan Alfarocin hoidettavaksi.

Ennen vuotta 2013 Rocla pyöritti varastotoimintojaan omin voimin. Kasvun myötä tehtaan varastotilat kävivät kuitenkin ahtaaksi ja toiminnan ulkoistaminen ulkopuoliselle toimijalle alkoi tuntua järkevämmältä ratkaisulta. Nyt yritys saa keskittyä täysin omaan ydinliiketoimintaansa.

”Ulkoistamisessa suurin hyöty syntyy siitä, että molemmat yritykset voivat keskittyä siihen, mitä parhaiten osaavat. Me valmistamme trukkeja sillä aikaa kun Alfaroc hoitaa logistiikan”, kertoo Roclan varastopäällikkö Olli Välimäki.

Alfaroc hoitaa itsenäisesti Roclan ulkoisen varaston sisälogistiikan toiminnot. Heidän vastuullaan on tavaroiden vastaanotto, hyllytys, keräily ja lähetys.

 

Varastossa työskentelee 13-17 Alfarocin palkkalistoilla olevaa ihmistä. Heidän työvuoronsa suunnitellaan Roclan liiketoiminnan volyymivaihteluiden mukaisesti. Roclan kasvun myötä varastotyössä on siirrytty kahteen vuoroon ja työtä tehdään tarvittaessa myös viikonloppuisin.

”Alfarocin ehdoton vahvuus on se, että heidän toimintansa joustaa meidän tarpeemme mukaan. Kiirepiikkejä syntyy esimerkiksi silloin kun lanseerataan uusia tuotteita, jolloin työntekijöitäkin tarvitaan enemmän ja usein nopealla aikataululla”, jatkaa Välimäki.

Viime aikoina yritysten välinen yhteistyö on ollut erityisen tiivistä, sillä Roclan varastotoiminnot ovat muuttamassa Järvenpäähän yrityksen trukkitehtaan viereen.

Alfaroc vastaa sisälogistiikan toiminnoista myös uudessa lokaatiossa ja suunnittelutyötä on tehty yhdessä, jotta kustannustehokkaat logistiikkatoiminnot rullaavat saumattomasti jatkossakin.

”Yhteistyö Alfarocin kanssa on mutkatonta. Pidämme yhteyttä viikoittain ja asioista on helppo sopia sekä lattiatason että yrityksen johtoportaan kanssa”, summaa Välimäki.

Ulkoistamisessa suurin hyöty syntyy siitä, että molemmat yritykset voivat keskittyä siihen, mitä parhaiten osaavat. Me valmistamme trukkeja sillä aikaa kun Alfaroc hoitaa logistiikan! - Olli Välimäki, Rocla