Vastuullista varastointia – ”Toimintamme keskiössä ovat arvot ja työtä tekevä ihminen”

Alfaroc Logisticsin logistiikkakeskus Lahden Kujalassa valmistui vuonna 2019. Keskuksen rakentamisessa on sovellettu uusinta ympäristöteknologiaa, millä on kasvava merkitys myös varastointinsa Alfaroc Logisticsille ulkoistaneille asiakkaille.
Toiminnan sielu ja syke syntyy kuitenkin ihmisistä, joiden johtamiseen ja hyvinvointiin yrityksessä halutaan panostaa.

E75:n ja valtatie 12 välittömässä läheisyydessä sijaitseva Kujalan logistiikkakeskus on malliesimerkki nykyaikaisesta ympäristöteknologiaa hyödyntävästä rakentamisesta. Erityistä rakennushankkeessa oli keskittyminen ekologisiin energiaratkaisuihin kuten maalämpöön
ja aurinkopaneeleihin. Varastotila on myös lämpötilasäädeltyä, ja käytössä on energiatehokasta litiumioniakkuteknologiaa hyödyntävät trukit.

”Hiilijalanjäljen pienentäminen ja siihen liittyvät toimenpiteet ovat asioita, joita asiakkaamme kysyvät meiltä jo tarjousvaiheessa. Me haluamme kehittyä tässä asiassa koko ajan paremmaksi, sillä ympäristöön liittyvät kysymykset kiinnostavat kaikkia sidosryhmiämme”, kertoo Alfaroc Logisticsin toimitusjohtaja Tiia Bister.

Stala panostaa laatuun ja odottaa samaa kumppaneiltaan

Yksi Alfaroc Logisticsin kunnianhimoisesti ympäristö- ja vastuullisuuskysymyksiin suhtautuvista asiakkaista on suomalainen muotoiluyritys  Stala. Yritys tunnetaan muun muassa ruostumattomasta teräksestä valmistetuista työtasoista, altaista ja postilaatikoista.

”Korkea laatu on liiketoimintamme perusta. Vaadimme itseltämme paljon ja odotamme samaa kumppaneiltamme. Alfaroc Logistics jakaa kanssamme saman arvomaailman, eikä heidän toiminnassaan ole ollut huomauttamista”, kertoo Stalan hankintajohtaja Tarja Kuittinen.

Stalassa on tehty töitä hankinnan vastuullisuuden kehittämiseksi jo vuosia. Vaatimukset toimitusketjulle ovat tiukat, sillä yritys haluaa palvella hyvin omia asiakkaitaan, joiden laatuvaatimukset ovat korkeat.

”Vastuullisuus on meille arvovalinta. Omien vastuullisuustekojemme lisäksi huomioimme ympäristövaikutukset sekä liiketoiminnan etiikkaan ja ihmisten hyvinvointiin liittyvät kysymykset myös toimitusketjussamme”, summaa Kuittinen.

Kemppi arvostaa yhdessä tekemistä ja esimerkillä johtamista

Toinen Kujalassa varastoaan pitävistä asiakkaista on globaalisti toimiva hitsausalan yritys Kemppi, joka on ulkoistanut keskusvarastotoimintonsa Alfaroc Logisticsille. Toimitusketjun arvioinnissa käytetään apuna konsernissa laadittua toimintaohjetta, jossa otetaan kantaa eettiseen liiketoimintaan ja sosiaaliseen vastuunkantoon liittyviin kysymyksiin.

”Meille on tärkeää löytää itsemme kaltaisia kumppaneita, jotka tekevät liiketoimintaa kestävästi ja pitkäjänteisesti. Vastuullisten hankintakäytänteiden lisäksi auditoimme kumppaneidemme toimintaa säännöllisesti”, kertoo Kempin logistiikkajohtaja Veli-Matti Marttila.

Logistiikan ammattilaisena Alfaroc Logistics on Kempille merkittävä strateginen kumppanuus, jonka kanssa toimintaa kehitetään jatkuvasti yhdessä.

”Parasta yhteistyössämme on se, että pystymme avoimesti ja joustavasti miettimään sellaisia logistisia ratkaisuja, jotka auttavat meitä ylläpitämään kilpailukykyämme markkinoilla. Alfarocin työntekijät ovat todella sitoutuneita työhönsä ja tekevät päivittäistä työtä kanssamme yhtenä Kemppi-tiiminä”, jatkaa Marttila.

Erityisen korkealle Kempissä arvostetaan tapaa, jolla Alfaroc Logisticis ohjaa omaa henkilöstöään. ”Alfarocin ”supervoima” on esimerkillä johtaminen. Vielä ei ole tullut eteen sellaista tilannetta, johon heiltä ei olisi löytynyt ratkaisua. Tiukassa tilanteessa ongelmia ratkotaan porukalla varaston lattialla titteleihin katsomatta”, sanoo Marttila.

Tasa-arvo ja tasapuolisuus tärkeää

Alfaroc Logistics on arvojensa kautta johdettu yritys, jossa työntekijöiden hyvinvointi ja henkilöstöjohtamiseen panostaminen ovat olleet prioriteetti numero yksi aina yrityksen perustamisesta lähtien. Tehokkaiden prosessien lisäksi toiminnan keskiössä on työtä tekevä ihminen.

”Sosiaalinen vastuun kantaminen näkyy esimerkiksi siinä, miten esimiesvastuuta toteutetaan käytännössä. Tasa-arvo ja tasapuolisuus ovat meille erityisen tärkeitä asioita. Uskon, että tämä on yksi syy hyvään työnantajamaineeseemme”, kertoo Bister.

Yrityksessä panostetaan myös yrityskulttuurin rakentamiseen keskustelemalla työntekijöiden ja asiakkaiden kanssa avoimesti.

“Ajattelen niin, että yrityksen liiketoiminta on vastuullista, kun sen arvot, sanat ja teot ovat linjassa toistensa kanssa. Arvostamme aidosti henkilöstöämme, asiakkaitamme ja muita sidosryhmiämme”, päättää Bister.

Alkuperäisen jutun löydät täältä: ostojalogistiikka.fi

Ajattelen niin, että yrityksen liiketoiminta on vastuullista, kun sen arvot, sanat ja teot ovat linjassa toistensa kanssa. Arvostamme aidosti henkilöstöämme, asiakkaitamme ja muita sidosryhmiämme. - Tiia Bister, Alfaroc Logistics