Janne jäi kesätöiden kautta Alfarociin töihin

Janne Viljaranta työskentelee varastotyöntekijänä sisälogistiikkansa Alfarocille ulkoistaneen yrityksen keskusvarastolla Lahdessa. Hänen toimenkuvaansa kuuluu varastotuotteiden keräily ja tavaran vastaanottaminen. Ensimmäiset puoli vuotta kesällä 2020 alkaneessa pestissä on sujunut odotusten mukaisesti.

”Olen viihtynyt Alfarocissa todella hyvin. Vaikka alku varastotyössä oli fyysisesti rankkaa, työ on mieluisaa ja työtehtäviä on sopiva määrä. Lisäksi täällä on kivat työkaverit!”, kertoo Janne Viljaranta.

Janne Viljaranta on opiskellut varastointialaa. Hän aloitti logistiikkakoulutuksen Koulutuskeskus Salpauksessa Lahdessa vuonna 2018 ja valmistui 1,5 vuotta myöhemmin varastonhoitajaksi. Pian sen jälkeen hän haki Alfarocille töihin, ja tekee tällä hetkellä töitä määräaikaisella työsopimuksella.

”Työt vastaavat tosi hyvin sitä, mitä olen opiskellut ja mielelläni jatkan Alfarocissa pidempäänkin. 5-vuotissuunnitelmissani on myös jatko-opinnot, sillä haluan opiskella töiden ohessa vielä logistiikkainsinööriksi.”

Alfaroc palkkaa useita kymmeniä kesätyöntekijöitä

Alfaroc Logistics tarjoaa tänäkin vuonna kesätöitä useille kymmenille varastotyöstä kiinnostuneille. Kesätyöntekijät sijoittuvat Alfarocin eri toimipisteisiin ympäri Suomea. Kesätyössä pääsee tekemään erilaisia varastotyöntekijän tehtäviä, minkä lisäksi 18-vuotta täyttäneillä on mahdollisuus päästä sisäisen trukkikoulutuksen läpäistyään ajamaan trukkia ja muita koneita.

Kesätyötä pohtiville Janne vinkkaa seuraavaa:

”Ei muuta, kun rohkeasti hakemusta vetämään! Tämä työ sopii fyysistä työtä pelkäämättömille ihmisille, joilla on asenne kohdallaan ja halu tehdä konkreettisia töitä käsillään. Aikaisempaa koulutusta ja kokemustakaan ei välttämättä tarvita.”, summaa Janne.

Olen viihtynyt Alfarocissa todella hyvin. Vaikka alku varastotyössä oli fyysisesti rankkaa, työ on mieluisaa ja työtehtäviä on sopiva määrä. Lisäksi täällä on kivat työkaverit!