TOP 5 hyödyt ulkoistamisesta

Miksi teidänkin varastotoimintonne kannattaisi ulkoistaa? 

Jotta yritys pysyy kilpailukykyisenä, tulisi sen johdolla olla selkeä käsitys siitä, miten yrityksen toimitusketju käytännössä toimii ja paljonko sen eri vaiheet yritykselle maksavat. Yhtä tärkeää on kyky sopeutua asiakkaidemuuttuviin tarpeisiin ja sesonki- ja volyymimuutoksiin

Kokemuksemme mukaan monet tämän päivän yritysjohtajista ovat jo hyvinkin tietoisia toimitusketjunsa vaiheista ja kustannuksistaMikäli osaamista ei ole talon sisällä, voi ulkoinen varastoinnin kumppani auttaa ymmärtämään yrityksesi varastotoiminnon kokonaisuutta ja konkretisoida hyödyt, joita ulkoistamisella voidaan saavuttaa. 

Alla ”top 5” lista hyödyistä, joita saat ulkoistamalla varastointitoimintosi alan ammattilaiselle: 

1. Tulet tietoiseksi varastotoimintosi tehokkuudesta ja säästät lähes poikkeuksetta rahaa 

Ulkoistettu kumppani tuo ydinosaamisensa sinun tukitoimintoosi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että aluksi tutkimme ja analysoimmesitten teemme työmme ja lopuksi mittaamme ja raportoimme. Alun tutkimusvaihe on erityisen tärkeä: Onko varaston layout rakennettu niin, että se palvelee varastoprosessia järkevällä tavalla? Tai voisimmeko ottaa automaation keinoja käyttöön tehostamaan toimintaa? Ulkoistamisprosessin läpikäyminen lisää ymmärrystäsi varastotoimintosi tehokkuudesta ja johtaa lähes poikkeuksetta kustannussäästöihin. 

2. Saat mahdollisuuden keskittyä omaan ydinliiketoimintaasi 

Varastotoimintojen hoito on harvan yrityksen ydinosaamista. Ulkoistamalla varastointitoimintosi alan ammattilaiselle saat mahdollisuuden keskittyä omaan ydinliiketoimintasi kehittämiseen ja asiakkaidesi palvelemiseen. 

3. Maksat vain niistä resursseista ja palveluista, joita tarvitset 

Ulkoistuksen myötä kiinteistä kuluistasi tulee muuttuvia ja maksat vain niistä palveluista, joita käytät ja todella tarvitset. Suoriteperusteisen laskutuksen ansiosta sinun on myös helpompaa budjetoida varastoinnin kustannuksiasi, kun tiedät miten materiaalivirtasi kehittyvät esimerkiksi sesonkien mukaan. 

4. Saat logistiikan ja henkilöstöjohtamisen kokeneen ammattilaisen käyttöösi 

Ulkoistamalla varastotoimintosi saat käyttöösi logistiikan ammattilaisen, jolta löytyy usean vuoden kokemus varastoinnin ja logistiikan prosessien järjestämisestä eri toimialoilla. Kumppanisi tehtävänä on myös huolehtia siitä, että kanssasi työskentelee parhaat varastonhallinnan ammattilaiset. 

5. Varastoimintosi joustaa liiketoimintasi sesonkien mukana

Mikäli liiketoiminnassasi on suuria sesonkivaihteluja, ei tämä ole enää ongelma, sillä ulkoistettu varastotoiminta voidaan helposti muokata volyymivaihteluihisi sopivaksi. Voit luottaa siihen, että henkilöstön ja kaluston määrä on aina optimaalinen ja joustaliiketoimintasi tarpeiden mukaisesti.

Onko sinun yrityksessäsi jo pohdittu näitä asioita? 
Ota yhteyttä niin jutellaan lisää! 

Tiia Bister
Alfaroc Logisticsin toimitusjohtaja

Jotta yritys pysyy kilpailukykyisenä, tulisi sen johdolla olla selkeä käsitys siitä, miten yrityksen toimitusketju käytännössä toimii ja paljonko sen eri vaiheet yritykselle maksavat. Yhtä tärkeää on kyky sopeutua asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin ja sesonki- ja volyymimuutoksiin.