Mattia eteni vuodessa varastotyöntekijästä työnjohtajaksi

Alfarocilla pyrimme tarjoamaan työntekijöillemme monipuolisesti mahdollisuuksia kehittyä ja edetä omalla urapolulla. Vaikka koulutusta ei juuri logistiikka-alalle olisi, on omaan osaamiseen perustuva urapolku täysin mahdollinen. Oma asenne ratkaisee ja tästä loistavana esimerkkinä esittelemme nyt Mattia Bonaguron, joka reilun vuoden aikana eteni varastotyöntekijästä työnjohtajaksi.

Italiassa syntynyt Mattia on elämänsä aikana matkustellut, asunut ja työskennellyt ympäri Eurooppaa. Urheilullisella Mattialla on urheiluvalmentajan korkeakoulututkinto ja todella monipuolinen työkokemus. Mattia on työskennellyt niin lasten valmentajana, hiihto- ja golfopettajana, pyörittänyt kuntosalia ja spa-yritystä sekä toiminut esimiestehtävissä.

Kansainvälinen mies ymmärtää kuutta eri kieltä ja kommunikoi loistavasti kolmella kielellä: italia, englanti ja suomi. Mattia muutti perheineen Suomeen vuonna 2014. ”Tapasin suomalaisen vaimoni aikanaan Italian Alpeilla ja ensimmäisen lapsemme kanssa asuimme hetken Ranskassa. Toisen lapsen myötä päätimme kuitenkin asettua asumaan Suomeen”, Mattia kertoo.

Suomessa Mattian oli aloitettava työuran kehittäminen uudelleen lähes nollasta. Useiden määräaikaisten työsopimusten jälkeen Mattia halusi löytää vakinaisen työsuhteen ja paikan, jossa pääsisi hyödyntämään osaamistaan. ”Asumme melko lähellä Alfarocin Kujalan Logistiikkakeskusta ja vaimo rohkaisi kysymään, olisiko heillä tarjota minulle töitä”, kertoo Mattia.

Ahkera ja sosiaalinen tekijä huomattiin

Elokuussa 2021 Mattia aloitti varastotyöntekijänä Kujalan Logistiikkakeskuksessa. Mattia on todella sosiaalinen ja tykkää tehdä töitä ihmisten kanssa. Ahkeran työntekijän halu kehittyä varastoalalla huomattiin ja toukokuussa 2022 Mattia sai oman tiimin vedettäväksi.

”Työkokemukseni ihmisten opettamisesta on kasvattanut kyvykkyyden lukea ihmisiä. Tämä on auttanut tunnistamaan tiimin työntekijöiden todelliset fiilikset ja löydetty ratkaisut erilaisiin tilanteisiin”, kertoo Mattia ja nauraa, että suomalaisilla on melko erilaiset tavat kommunikoida kuin italialaisilla.

Vahva työmoraali ja kyvykkyys tulokselliseen esimiestyöhön auttoivat etenemään uralla seuraavalle etapille ja syyskuussa 2022 Mattiasta tuli yksi Kujalan logistiikkakeskuksen työnjohtajista. Mattia nauttii työskentelystä moderneissa varastotiloissa ja uuden roolin tuomien vastuiden kantamisesta.

”Olen joutunut rakentamaan urani lähes nollasta. Minulla oli kyvykkyys ja vaadittavat ominaisuudet esimiestyöhön, mutta osaaminen logistiikka-alalla on pitänyt todistaa töitä tekemällä. Varastotyöntekijänä työskennellessäni pyrin löytämään uusia ja tehokkaampia tapoja tehdä töitä. Uudessa työtehtävässäni pääsen nyt auttamaan muita onnistumaan omassa työssään entistä paremmin”, Mattia kertoo innoissaan ja kertoo olevansa parhaimmillaan paineen alla työskennellessä.

”Sopeudun nopeasti muuttuviin tilanteisiin, joita tällä alalla riittää. Tykkään ratkoa ongelmia ja nautin työskentelystä muiden ihmisten kanssa. Olen elämäni aikana nähnyt kaikenlaista ja voin sanoa, että Alfarocilla on todella hyvä fiilis työskennellä. Ihmiset ovat ystävällisiä toisilleen ja kaikkia kohdellaan hyvin”, Mattia kertoo.

Mattia puhuu oikein hyvää suomea, mutta työkielenä on usein suomen ja englannin sekoitus ”Finglish”. Positiivisena yllätyksenä on tullut niin asiakkaiden kuin kollegoiden innokkuus kommunikoida englannin kielellä. Ehkäpä Mattian italialainen innostus ja positiivisuus on onnistunut tarttumaan myös usein jäyhinäkin tunnettuihin suomalaisiin.

”Odotan innolla mitä kaikkea uusi työroolini tuo tullessaan ja miten pitkälle urani logistiikka-alalla voikaan kasvaa. Logistiikka-ala on yksi tulevaisuuden aloista, joita tullaan aina tarvitsemaan. Palveluidemme tulee vain elää muuttuvan maailman mukana – kuten olemme Alfarocilla tähänkin mennessä tehneet”, kiteyttää Mattia lopuksi.

Vapaalla Mattia viettää aikaa perheen kanssa ja liikkuu aktiivisesti. Tärkeitä harrastuksia ovat juniorivalmennus niin jääkiekossa kuin golfin parissa. Jääkiekkoa Mattia pelaa itsekin ja yhdessä perheen kanssa Mattia jakaa liikunnallisen elämäntavan iloa perheen omalla Instagram-tilillä.