Kujalan trukit hyödyntävät uusinta akkuteknologiaa

Alfarocin uusi logistiikkakeskus valmistui Lahteen vuonna 2019. Nykyaikainen logistiikkakeskus käsittää 27 000m² varastotilaa, 50 000 lavapaikkaa ja 10 km pientavarahyllyä. Keskuksessa käytettävät työvälineet hyödyntävät uusinta teknologiaa ja niiden hankinnassa halutaan tukea kotimaisia toimittajia. Yksi tärkeimmistä työvälineistä logistiikkakeskuksessa on trukit, jotka on toimittanut Alfarocin pitkäaikainen kumppani Logisnext Finland Oy (entinen Rocla Solutions Oy). Kaikissa käytössä olevissa keräily-, lavansiirtäjä- ja työntömastotrukeissa sekä sähköisessä Cat® –vastapainotrukissa on käytössä innovatiivinen litiumioniakkuteknologia.

”Mietimme aluksi geeliakkuja, mutta ympäristöystävällisyys sekä mahdollisuus nopeaan lataukseen ja tilan parempaan hyötykäyttöön käänsivät päätöksen li-ion teknologian hyväksi”, kertoo Alfaroc Logisticsin toimitusjohtaja Tiia Bister. Perinteisiin lyijyakkuihin verrattuna litiumioniakkujen lataaminen on nopeaa ja akkujen ansiosta trukit ovat käytännössä käyttövalmiita koko ajan. Tilaa vievää trukkilataamoa ei tarvita, minkä ansiosta kaikki Alfarocin tilat on kyetty maksimoimaan asiakkaiden varastoitavien tavaroiden käyttöön.

Merkittävää on myös li-on akkujen ympäristöystävällisyys, sillä ne ovat energiatehokkaampia kuin perinteiset lyijyakut. ”Asiakkaamme ovat koko ajan kiinnostuneempia oman toimintansa ympäristövaikutuksista. Trukkien osalta raportoimme jo nyt esimerkiksi käyttöasteita ja hiilidioksidipäästöjä. Kun saamme kerättyä enemmän dataa liittyen li-ion akkuihin, tulemme hyödyntämään myös tätä tietoa asiakasraportoinnissamme”, kertoo Bister.

Mietimme aluksi geeliakkuja, mutta ympäristöystävällisyys sekä mahdollisuus nopeaan lataukseen ja tilan parempaan hyötykäyttöön käänsivät päätöksen li-ion teknologian hyväksi.