Työntekijätarina

Jesse nauttii fyysisen varastotyön ja IT-osaamisen yhdistämisestä

Jesse Ojala työskentelee sisälogistiikkansa Alfarocille ulkoistaneen yrityksen keskusvarastolla Lahdessa. Keräilyn ja tavaran vastaanottamisen lisäksi hänen toimenkuvaansa kuuluu varastosaldojen ylläpito ja jatkuvan inventoinnin tekeminen. Apuna työssään hän käyttää asiakkaan Leanware WMS varastonhallintajärjestelmää, jonka käyttöön hän on perehtynyt työn lomassa 

Nautin tosi paljon siitä, että saan fyysisen varastotyön rinnalla harjoittaa IT-taitojani ja kehittää varastonhallinnan prosesseja käyttäjäystävällisempään suuntaan. Varastotyössä näkee oman käden jälkensä joka päivä!”, kertoo Jesse Ojala.

Jessen kiinnostus tietotekniikkaan heräsi jo lapsena, kun hän alkoi käyttää Excel-taulukkolaskentaohjelmaa isänsä työpaikalla. Vuosien kuluessa mielenkiinto ohjelmaa kohtaan on kasvanut ja nyt hänet tunnetaan Alfarocissa ”excel-welhona”, jota kiinnostaa erityisesti se, miten ohjelmaa voisi hyödyntää liike-elämän ongelmanratkaisussa.  

”Käytössämme oleva varastonhallintaohjelma antaa varastodataa ulos muodossa, jota on ollut hankala hyödyntää sisäisessä raportoinnissammeOlen kehittänyt tähän excelillä ratkaisun, jonka avulla saamme nyt järjestelmästä reaaliaikaista varastotietoa muodossa, josta hyötyy sekä asiakkaamme että Alfaroc”, jatkaa Jesse Ojala.  

Jessen työura Alfarocissa alkoi vuoden 2019 alussa kun hänen edellisestä työpaikastaan oli loppunut toiminta. Sopimus oli aluksi määräaikainen, mutta muuttui pian vakituiseksi.

Vakituisen kokopäivätyönsä ohella Jesse opiskelee tuotantotalouden insinööriksi Centria-ammattikorkeakoulussa YlivieskassaOpiskelu on monimuotoista ja tapahtuu pääasiassa verkossa iltaisin ja viikonloppuisin. Jessen tavoitteena on valmistua kahdessa vuodessa. 

”Työn ja opiskelun yhdistäminen onnistuu hyvin, kun osaa hallita aikataulunsa ja tekee tehokkaasti kaiken, mitä pitää tehdä. Tällä hetkellä elämän täyttää työ, opiskelu ja nukkuminen, eikä vapaa-aikaa kyllä kamalasti ole”, naurahtaa Jesse Ojala.  

Varastotyötä Jesse Ojala suosittelee kaikille, joilla on fyysisesti hyvä kunto. Hyvällä varastotyöntekijällä on myös kyky hahmottaa isompia kokonaisuuksia. Tarkkaavaisuuttakin tarvitaan, sillä pienillä virheillä voi logistiikassa olla pitkäkestoisia vaikutuksia. 

Olen kehittänyt excelillä ratkaisun, jonka avulla saamme järjestelmästä reaaliaikaista varastotietoa muodossa, josta hyötyy sekä asiakkaamme että Alfaroc.