Esittelyssä uusi operatiivinen päällikkömme Risto Lehtilä

Risto Lehtilä aloitti Alfaroc Logisticsin operatiivisena päällikkönä 9.11.2020. Jututimme Ristoa hänen aikaisemmasta urapolustaan ja pyysimme häneltä ajatuksia johtajuudesta ja tiimityöstä.

Kuka olet ja mistä tulet? 

Olen Risto Lehtilä, Alfarocin uusi operatiivinen päällikkö. Asun pääkaupunkiseudulla, jossa olen myös toiminut erilaisissa logistiikan alan tehtävissä jo noin 15 vuotta. Perheeseeni kuuluu vaimo Kirsi ja 5-vuotias poikamme Oskar.

Miten ja miksi päädyit Alfarociin?

Tärkein syy on varmasti se, että Alfarocin arvot sopivat omaan arvomaailmaani. Uskon, että Alfarocin asiakaslähtöinen toimintatapa ja ketterä organisaatio sopivat hyvin yhteen oman työskentelytapani kanssa. Kun huomasin avoimena olevan operatiivisen päällikön paikan, päätös hakea sitä oli siis näillä perusteilla varsin helppo.

Aloitit Alfarocissa nimikkeellä operatiivinen päällikkö. Mitä toimenkuvaasi kuuluu? 

Toimenkuvaani kuuluu asiakkuuksien hallinnointi, asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen sekä operatiivisen toiminnan johtaminen. Minulle on tärkeää pitää huolta myös henkilöstön hyvinvoinnista. Aikaisemman kokemukseni perusteella tiedän, että tyytyväinen ja hyvinvoiva työyhteisö sitoutuu ja tekee työnsä parhaan mahdollisen tietonsa ja taitonsa mukaan.

Millainen urapolkusi on ollut ennen Alfarociin tuloa?

Olen toiminut logistiikan esimies- ja asiantuntijatehtävissä jo noin 15 vuotta. Vuosiin on mahtunut monenlaisia logistiikan hallintaan liittyviä tehtäviä. Suurimman osan urastani olen keskittynyt teknologiateollisuuden toimitusketjun hallintaan ja sen kehittämiseen. Tällainen jatkuvan parantamisen malli on olennainen osa omaa tekemistäni ja haluan jatkaa sitä myös nykyisessä tehtävässäni.

Miten kuvailisit itseäsi ihmisten johtajana? 

Panostan paljon ihmisten johtamiseen ja hyvinvoivaan henkilöstöön. Kun ihmisten työhyvinvointi ja sen kehittäminen liitetään osaksi työpaikan strategiaa, näkyy tämä liiketoiminnan tuloksessa positiivisesti. Johdan LEAN-periaatteiden mukaisesti, mikä tarkoittaa sitä, että koko tiimi pääsee vahvasti mukaan kehitystyöhön ja kantaa myös vastuun omasta toiminnastaan.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajalla vietän mahdollisimman paljon aikaa perheeni parissa. Asumme Hyvinkäällä 50-luvulla rakennetussa rintamamiestalossa, jonka myötä olen saanut myös uuden remonttiharrastuksen. Rakas harrastus on myös kuntosali, mihin täytyy päästä 4-5 kertaa viikossa.