Esittelyssä kehityspäällikkömme Pasi Virmajoki

Pasi Virmajoki aloitti Alfarocin Logisticsin kehityspäällikkönä maaliskuun alussa. Kysyimme Pasilta lisää hänen toimenkuvastaan ja taustastaan, johon liittyy muun muassa mobiilirobotiikkaa ja sisälogistiikan automaatioita.

Toimit Alfarocissa kehityspäällikkönä. Mitä toimenkuvaasi kuuluu? 

Pääasiallinen tehtäväni on varastoprosessien kehittäminen yhdessä tuotannon ihmisten kanssaKäytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi keräilyreittien optimointia, tuotesijoittelua ja layout-suunnitteluaKehitystyön lisäksi vastaan asiakasimplementoinneista.

Mitä asiakasimplementointi käytännössä tarkoittaa?  

Kun Alfarocille tulee uusi asiakas, minun tehtävänäni on määrittää kaikki ne toimenpiteet, mitä varaston tai sisälogistiikan ulkoistaminen vaatii. Otan huomioon, mitä tavaraa varastoon on tulossa ja minkälaisia resursseja työn tekemiseen tarvitaan. Lisäksi laadin prosessikuvaukset. Kaikki tämä tapahtuu tiiviissä yhteistyössä asiakkaan ja Alfarocin tuotannon henkilöstön kanssa.

Millainen urapolkusi on ollut ennen Alfarociin tuloa? 

Olen toiminut logistiikka-alan esimiestehtävissä pian viidentoista vuoden ajan. Tähän aikaan on sisältynyt useita eri tehtäviä niin varasto– kuin kuljetuspuolellakin. Olen kokeillut siipiäni myös myynnissäkun myin mobiilirobotiikkaa ja automaatioratkaisuja sisälogistiikan tarpeisiin.

Mobiilirobotiikka kuulostaa kiinnostavalta – mistä siinä on kyse? Onko tämä uusin trendi logistiikka-alalla? 

Materiaalivirtojen automatisointi on yleistynyt viimeisen viiden vuoden aikana voimakkaasti, ja tämä trendi alkaa näkyä selvästi jo Suomessakin. Mobiilirobotiikalla tarkoitetaan robotteja, joiden avulla materiaaleja voidaan siirtää paikasta toiseen. Toinen hyvä esimerkki alan viimeisimmästä automaatiokehityksestä ovat tekoälyä hyödyntävät ”älytrukit”, joita näkyy jo jonkin verran sisälogistiikan puolella. Uskon, että automaatio ja digitalisaatio tulevat jatkossakin vaikuttamaan logistiikka-alaan voimakkaasti, sillä niiden avulla on mahdollista automatisoida usein toistuvat ja ihmiselle epämieluisat tai raskaat työtehtävät. Tämä tuo prosesseihin tehokkuutta ja vapauttaa resursseja vaativimpiin tehtäviin.

Miten päädyit Alfarociin töihin? 

Olin tehnyt aikaisemmassa työpaikassani yhteistyötä Alfarocin kanssa ja seurannut yrityksen kasvua. Kun kehityspäällikön paikka sitten avautui haettavaksi, en juurikaan aikaillut. Pidän Alfarocin lämminhenkisestä yrityskulttuurista ja arvolähtöisestä tavasta toimia. Päätös hakea oli hyvä, ja nyt tuntuu siltä kuin olisi tullut kotiin.

Minkälaisia juttuja työpöydälläsi on tällä hetkellä? 

Tällä hetkellä työpöydälläni on erilaisia tuotannon kehitysprojekteja, sekä asiakasimplementointeihin liittyviä projekteja. Isommissa projekteissa suunnittelemme asiakkaalle tarjottavien varastopalveluiden lisäksi erilaisia lisäarvopalveluja, kuten kokoonpanoa ja laaduntarkastusta.

Mistä inspiroidut työssäsi?  

Pidän siitä, että pääsen päivittäin toimimaan erilaisten tuotteiden ja asiakkaiden kanssa. Se pitää mieleni virkeänä. Saan energiaa dynaamisesta ympäristöstä ja toivon, että pystyn tuomaan prosesseihimme uusia ajatuksia tavanomaisten ratkaisujen ulkopuolelta. Tämä on yksi tapa kehittää toimintaamme tehokkaammaksi.

Mitä teet vapaa-ajallasi? 

Minulla on logistiikan tradenomin opinnot kesken ja suoritan niitä työn ohessa. Jäljelle jäävä vapaa-aikani kuluu omakotitalon askareissa, minkä lisäksi käyn säännöllisesti kuntosalilla tai lenkkeilen. Soitan myös kitaraa.