Asiakascase

Wipakin tavoitteena pienentää hiilidioksidijalanjälki nollaan

Suomalaiseen monialakonserni Wihuriin kuuluva Wipak kehittää ja valmistaa innovatiivisia, laadukkaita pakkausratkaisuja elintarvikkeille ja sairaalatarvikkeille. Wipak on luvannut pienentää hiilijalanjälkensä nollaan vuoteen 2025 mennessä ja heidän tavoitteenaan on olla maailman ympäristöystävällisin joustopakkausalan yritys.

Tavoitteeseen pääseminen vaatii sitoutumista ja aktiivisia valintoja. Uutta ympäristöteknologiaa on otettu käyttöön myös kuljetus- ja logistiikkaratkaisuissa. Vuonna 2019 alkanut yhteistyö Alfaroc Logisticsin kanssa on laajentunut ja vuonna 2021 Wipak Oy siirsi ulkoisen materiaali- ja tuotevarastoinnin kokonaan Alfarocille.

Yritysten yhteinen arvomaailma sekä aktiiviset toimenpiteet toimia vastuullisena yrityksenä tukevat kumppanuutta erinomaisesti. Wipak on siirtynyt käyttämään 100 % vihreää energiaa, ja sen tuotekehitysinnovaatiot perustuvat muoviraaka-aineen vähentämiseen, kierrätettävyyteen sekä biopohjaisiinja kierrätysraaka-aineisiin.

”Kuljetukset ovat Wipakilla yksi kolmesta suurimmasta hiilidioksidipäästöjen aiheuttajasta heti raaka-aineiden ja energian jälkeen. Varaston sijainti lähellä tehdasta, ja biodieseliä käyttävillä autoilla toteutettavaksi suunniteltu liikenne tehtaan ja varaston välillä tukee myös Wipakin tavoitetta olla maailman ympäristöystävällisin joustopakkausalan yritys”, kertoo Wipakin viestintä- ja markkinointipäällikkö Nina Tillaéus.

”Alfarocin Kujalan logistiikkakeskus sijaitsee 15 km päässä Wipakin Nastolan tehtaalta. Meiltä kulkee kuormia tehtaan ja varaston välillä 2–3 kertaa jokaisena viikonpäivänä, joten päivittäisen liikenteen osalta olemme saaneet merkittävää hyötyä varaston siirrosta Vantaalta Nastolaan. Lisäksi varaston sijainti tarjoaa erinomaiset yhteydet joka puolelle Suomea”, tarkentaa Wipakin logistiikkapäällikkö Päivi Salonen.

Tiivis yhteistyö avain toimivaan kumppanuuteen 

Elintarviketeollisuuteen toimitettavien tuotteiden varastointia koskevat samat ohjeistukset ja määräykset, mitä Wipakin tulee omalla tehtaallaan noudattaa. ”Alfarocilla oli kokemusta vastaavista asiakkuuksista, joten yhteistyö on ollut alusta asti helppoa ja sujuvaa”, kertoo Salonen.

Alfaroc tarjoaa Wipakille varastologistiikan peruspalveluita, kuten: tavaran vastaanotto, purku, hyllytys, tilausten vastaanotto, tuotteiden kerääminen ja pakkaus.

”Meillä on säännölliset viikkopalaverit, joissa yhdessä katsotaan tulevat toimenpiteet. Alfarocilla meidän asioistamme huolehtivalla Tiina Meisaarella pysyy langat käsissä. Oman alansa ammattilaisena Tiina on osannut hyvin hoitaa tilanteet, kun täältä asiakkaan päästä on tullutkin muutoksia lyhyellä aikataululla”, Salonen kehuu sujuvaa yhteistyötä Alfarocin kanssa.

”Kyllä me täällä Wipakilla ajatellaan Alfarocilaisia enemmänkin osana meidän omaa tiimiä, jossa niin onnistumiset kuin haasteet selvitetään yhdessä”, kuvailee Salonen lopuksi.

Kyllä me täällä Wipakilla ajatellaan Alfarocilaisia enemmänkin osana meidän omaa tiimiä, jossa niin onnistumiset kuin haasteet selvitetään yhdessä.