Asiakascase

Skydda luottaa varastoinnissa Alfarociin

Skydda on Pohjoismaiden johtava työturvallisuuteen erikoistunut yritys. Se tarjoaa henkilönsuojaimia teollisuuden ja rakennusalan käyttöön. Skydda on osa Bergman & Beving -konsernia, ja Suomessa sen päätoimipiste on Lahdessa.

Alfarocin ja Skyddan yhteistyö alkoi vuoden 2018 alussa, kun Skydda päätti perustaa Suomeen ulkoistetun varastotoiminnon. Aikaisemmin suomalaisia asiakkaita oli palveltu Ruotsin keskusvarastolta, mikä oli yritykselle hidasta ja kallista.

”Kilpailutimme useita yrityksiä varastoinnin kumppaniksi. Melko pian kävi selväksi, että Lahti olisi varastollemme paras sijainti ja Alfaroc paikallisena toimijana kustannustehokkain kumppani. Alfarocin palveluasenne ja yhdessä tekemisen meininki vakuuttivat meidät”, kertoo Bergman & Bevingin työturvallisuusliiketoiminta-alueen Vice President Heikki Heinonen.

Kun sopimusasiat oli saatu kuntoon Skydda vuokrasi Alfarocilta hyllytilaa. Tilan lisäksi varastoinnin ulkoistamispalveluun sisältyy tavaran vastaanotto, hyllyttäminen, keräily sekä pakkaus- ja lähetystoiminnot. Työtä tehdään kiinteässä yhteistyössä Skyddan kanssa ja ongelmia ratkotaan avoimesti ja hyvässä hengessä – aina asiakkaan parasta ajatellen.

”Fokus on siinä, miten voisimme yhdessä tehdä paremmin. Esimerkiksi kun tavaraa tulee varastolle sisään, niin Alfarocista saatetaan pyytää, että toimittaja pakkaisi tuotteet eri tavalla sisäänoton nopeuttamiseksi. Me sitten kerromme omalle toimittajallemme, mitä muutoksia toivotaan”, kertoo Heinonen.

Heinosen huomio on kiinnittynyt myös Alfarocin asenteeseen kun eteen on tullut tiukkoja tilanteita.

”Kerran kävi niin, että asiakkaamme iso tilaus ei ollut tullut perille ja saimme sen tiedoksi vasta viideltä illalla. Alfarocin liiketoimintajohtaja hommasi seitsemän työntekijää illaksi hommiin, jotta saimme tuotteet asiakkaallemme seuraavana päivänä. Tämä jos mikä kertoo asiakaspalvelusta ja asenteesta”, Heinonen hehkuttaa.

Lisäarvopalvelut nopeuttavat asiakaspalvelua

Skydda on hankkinut Alfarocilta myös lisäarvopalveluja. Tällaisia palveluja ovat esimerkiksi tuotteiden tarroitukset ja työvaatteiden painatukset.

”Kun tuotteiden varastointi ja lisäarvopalvelujen tuottaminen tapahtuu saman katon alla, ne saadaan toimitettua asiakkaalle nopeammin eikä tavaroita tarvitse turhaan siirtää paikasta toiseen”, jatkaa Heinonen.

Kaiken kaikkiaan varastoinnin ulkoistaminen ja siihen liitetyt lisäarvopalvelut ovat tuoneet Skyddalle merkittäviä hyötyjä. Suomalaiset asiakkaat palvellaan nyt lähes 100 %:sti Lahden varastolta, mikä on lyhentänyt tavaroiden toimitusajan kolmesta yhteen päivään. Tämän lisäksi yritys on saavuttanut merkittäviä kustannussäästöjä muun muassa keräilyssä ja lähetystavoissa.

Kilpailutimme useita yrityksiä varastoinnin kumppaniksi. Melko pian kävi selväksi, että Lahti olisi varastollemme paras sijainti ja Alfaroc paikallisena toimijana kustannustehokkain kumppani. - Heikki Heinonen, Bergman & Beving -konserni