Asiakascase

Vastuullisuudella on merkittävä rooli Polarian ja Alfarocin yhteistyössä

Kotimainen perheyritys Polaria Oy on valmistanut teräksestä kylpyhuonekalusteita jo yli 50 vuoden ajan. Monille suomalaisille tutut Polaria-tuotteet ovat kestäviä, tyylikkäitä ja ennen kaikkea ekologinen valinta, koska teräs on 100 % kierrätettävä materiaali.

Polarian tuotteet valmistetaan omalla tehtaalla Mäntyharjulla, mistä tuotteita toimitetaan kaikkialle Suomeen. Tehtaalla ei ole omaa varastoa ja tuotannon kasvaessa aiemman varastointikumppanin tarjoamat tilat jäivät pieneksi ja todettiin epäkäytännöllisiksi tuotteiden varastointiin. Polaria lähti kartoittamaan vaihtoehtoja uudelle varastointi- ja logistiikkakumppanille ja päätyi siirtämään varastonsa Alfarocin Kujalan logistiikkakeskukseen vuoden 2022 alussa.

”Vastuullisuus on aina ollut meille tärkeää ja tunnemme arvoketjumme hyvin tarkasti. Alfaroc jakaa kanssamme saman arvomaailman niin vastuullisena työnantajana kuin ympäristöystävällisenä toimijana. Halusimme tuoda tuotteet mahdollisimman lähelle asiakkaita. Tätä ajatellen Lahti ja Kujalan logistiikkakeskus ovat todella hyvässä solmukohdassa”, kertoo Laura Karhula, joka on yksi logistiikkakumppanuuden Polarian yhteyshenkilöistä.

Alfarocin Kujalan logistiikkakeskus sijaitsee loistavien liikenneyhteyksien varrella, E75:n ja valtatie 12 välittömässä läheisyydessä, joten sieltä on erinomaiset yhteydet joka puolelle Suomea.

Alfarocilla varastoidaan valtaosa Polarian tuotevalikoimasta ja varastoa täydennetään useamman kerran viikossa. Alfaroc vastaa kokonaisuudessaan tavaran vastaanotosta, tarkastuksesta, hyllytyksestä, saldojärjestelmän ylläpidosta ja tuotteiden keruusta toimitusosoitteisiin.

”Kalusteissamme on lasiosia, jotka vaativat tuotteiden käsittelyä tietyllä varovaisuudella. Tuotteemme pakataan ympäristöä kunnioittaen, eikä pakkauksissa esimerkiksi käytetä lainkaan styroksia. Alfarocilla on osattu hienosti huomioida tuotteidemme eritystarpeet ja huomioitu toiveemme tuotteidemme ympäristöystävällisestä pakkaamisesta”, Karhula kertoo.

Vastuullista ja avointa yhteistyötä

Lahden Kujalassa sijaitsevan logistiikkakeskuksen rakentamisessa on hyödynnetty nykyaikaisinta ympäristöteknologiaa. Käytännössä tämä tarkoittaa ekologisia energiaratkaisuja kutenmaalämpöä ja aurinkopaneeleja. Varastotila on myös lämpötilasäädeltyä, jakäytössäonenergiatehokasta litiumioniakkuteknologiaahyödyntävättrukit.

”Hiilijalanjäljenpienentäminen ja siihen liittyvät toimenpiteet ovat asioita, joita asiakkaamme kysyvät meiltä jo tarjousvaiheessa. Meille on tärkeää toimia vastuullisena ja ympäristöstämme huolehtivana yrityksenä ja haluamme tarjota asiakkaillemme nykyaikaisia ympäristöystävällisiä ratkaisuja”, sanoo Alfarocin toimitusjohtaja Tiia Bister.

”Alfarocista olemme saaneet kumppanin, jonka kanssa yhteistyö on avointa ja helppoa. Yritysten vastaavat arvomaailmat kohtaavat ja tapamme toimia vastuullisesti täydentävät tosiaan”, kertoo Karhula.

Alfarocista olemme saaneet kumppanin, jonka kanssa yhteistyö on avointa ja helppoa. Yritysten vastaavat arvomaailmat kohtaavat ja tapamme toimia vastuullisesti täydentävät tosiaan.