Asiakascase

Työvaatteisiin erikoistunut Dimex tehostaa toimitusketjuaan yhteistyössä Alfarocin kanssa

Dimex on suomalainen perheyritys, joka suunnittelee, valmistuttaa ja myy työvaatteita. 1980-luvun alussa perustettu yritys lähti liikkeelle kuljettajien vaatettamisesta, mistä yritys on sittemmin laajentanut mallistoaan monen eri toimialan työntekijöiden tarpeisiin. Leppävirralla toimiva Dimex tunnetaan laadusta ja kansainvälisten standardien mukaisesti sertifioiduista työvaatteista.

Alfarocin ja Dimexin yhteistyö alkoi vuoden 2020 alkupuolella, kun Dimex kilpailutti jo toistamiseen varastoinnin kumppaninsa. Varaston ulkoistaminen on Dimexille järkevää, sillä kausivaihtelut alalla ovat suuria, ja niillä on suuri vaikutus työmäärään varastolla. Alfarocin valintaan vaikuttivat sekä kilpailukykyinen tarjous että vahva logistiikan osaaminen.

”Varastotoimintojemme ulkoistaminen koostuu monenlaisesta tekemisestä, sillä perinteisen varastoinnin lisäksi ostamme myös erilaisia lisäpalveluja. Alfarocin tarjoamaa palvelukokonaisuus on meille räätälöity, eikä sitä pysty kovin moni muu logistiikkayritys Suomessa meidän alamme yritykselle toimittamaan”, sanoo Dimexin toimitusjohtaja Riitta Krogerus

Kujalan logistiikkakeskuksessa Lahdessa varastoidaan käytännössä kaikki Dimexin asiakkaille lähtevät valmiit tuotteet sekä työvaatteiden valmistuksessa tarvittavat kankaat. Tämän lisäksi Kujalassa tehdään asiakaskohtaisia painatuksia ja pienempiä ompelutöitä Dimexin vaatteisiin.

”Alfarocin toimintamalli on joustava ja heiltä voimme tarvittaessa ostaa monenlaisia palveluja, joilla kasvattaa omille asiakkaillemme tuotettavaa lisäarvoa. Lisäpalvelujen ostaminen logistiikkakumppanilta kasvattaa myös toimintamme kustannustehokkuutta, kun valmiita tuotteita ei tarvitse kuljetella toimijalta toiselle pienen ompelutyön takia”, jatkaa Krogerus.

Lähes vuoden mittainen yhteistyö on sujunut hyvin. Yritysten välillä liikkuu paljon tietoa, ja kaiken pitää toimia täsmällisesti, jotta liiketoiminta ei vaarannu.

”Alfaroc on yksi tärkeimmistä kumppanuuksistamme, sillä olemme heihin yhteydessä päivittäin. Pidän Alfarocissa erityisesti siitä, että heitä on helppo lähestyä ja saan helposti kiinni ihmisiä, jotka myös päättävät asioista. Koen, että olemme yrityksinä molemminpuolisesti toisillemme yhtä tärkeitä”, päättää Krogerus.

Tutustu lisäarvopalveluihimme tästä!

Pidän Alfarocissa erityisesti siitä, että heitä on helppo lähestyä ja saan helposti kiinni ihmisiä, jotka myös päättävät asioista. Koen, että olemme yrityksinä molemminpuolisesti toisillemme yhtä tärkeitä. - Riitta Krogerus, Dimex