5694

Tähän pitäisi saada ajankohtaiset

27-vuotias Emma Vuolle on työskennellyt varastotyöntekijänä Alfarocilla vuodesta 2017.

Vuosien varrella työtehtävät ovat ehtineet muuttua, mutta yksi on pysynyt: Emma tulee joka aamu töihin mielellään.

– Työtehtävät ovat monipuolisia ja meillä on tosi kiva porukka, Emma sanoo.

Jo kuusi vuotta Alfarocilla työskennellyt Emma Vuolle tuli alun perin sesonkityöntekijäksi. Työhön kuului aluksi keräilyä vain yhdelle asiakkaalle kerrallaan ja työvuoroja tehtiin eri toimipisteissä. Nykyään Emma työskentelee Kujalan C-hallissa, jossa tuttu tyttöporukka on pysynyt samana jo pari vuotta.

– Tykkäsin kyllä siitä vaihtelusta, mitä eri pisteissä työskentely toi, mutta olen tosi tyytyväinen myös tähän tilanteeseen ja säännölliseen työaikaan 8–16. Se helpottaa myös vapaa-ajan suunnittelua.

Vapaa-ajalla intohimoinen Pelicans-fani kiertää otteluissa suosikkijoukkuensa mukana ja pitää matkustamisesta muutenkin.

– Työ ja vapaa-aika ovat hyvin tasapainossa, hän sanoo.

Emma kiittelee myös työn monipuolisuutta. Normaaliin työpaivään kuuluu muun muassa keräämistä, hyllyttämistä ja pakkaamista, jonka tosin nykyään hoitaa pitkälti kone.

– Kuuden vuoden aikana moni työvaihe on muuttunut. Esimerkiksi tavaran lähetys on nopeutunut merkittävästi, kun laite tuo tavaran radan päähän ja sitten kone kelmuttaa sen. Ennen tämäkin hoidettiin käsin, Emma kertoo.

Alfaroc onkin Emman mukaan modernisoitunut vauhdilla. Se tekee työstä myös mielenkiintoista, kun työnkuva muuttuu jatkuvasti. Muutokset myös sopivat Emmalle, joka kuvailee juuri joustavuuden ja sopeutuvaisuuden vahvuuksikseen.

– Täällä oppii koko ajan. Työnantaja tarjoaisi myös ulkopuolisia koulutusmahdollisuuksia, mutta ainakin toistaiseksi minulle on riittänyt tämä työn mukana oppiminen, Emma pohtii.

Kaikkein hauskin osa työpäivää on ”tönärillä ajaminen”.

– Tönärillä eli työntömastotrukilla saa tavaroita jopa yhdeksän metrin korkeudesta. Sitä hauskuutta pääsee tekemään lähes päivittäin, Emma hymyilee.

Hän uskoo, että viihtyy Alfarocilla pitkään.

– Tämä työ sopii minulle tosi hyvin. Alan muutos ja Alfarocin kasvu tarjoavat varmasti muuttuvia työtehtäviä jatkossakin, joten olen mielelläni mukana tässä kehityksessä.

Käy katsomassa video Emman päivästä meidän Instagramissa!

Joka aamu on kiva tulla töihin.

Historiallisen suuri tonttikauppa tuo uudenlaisen logistiikkakeskuksen Tuusulaan

Kysyntä vastuullisille varastointi- ja logistiikkapalveluille on kasvanut voimakkaasti etenkin pääkaupunkiseudulla

Suomen suurimpiin sisälogistiikan ja varastoinnin ulkoistamispalveluyrityksiin kuuluva Alfaroc Logistics laajentaa toimintaansa pääkaupunkiseudulla, kun se avaa 38 000 m2 kokoisen logistiikkakeskuksen Tuusulaan. Ympäristöystävälliseksi suunnitellun kokonaisuuden on määrä valmistua syksyllä 2024.

– Olemme jo pitkään etsineet mahdollisuutta laajentua pääkaupunkiseudulle. Tuusulasta löytyi viimein sopivan kokoinen tontti erinomaisten kulkuyhteyksien päästä, kertoo Alfaroc Logisticsin toimitusjohtaja Tiia Bister.

Alfarocilla on logistiikkakeskus Lahdessa ja toimintaa myös Järvenpäässä, Vantaalla ja Raumalla. Lahden logistiikkakeskus alkaa kuitenkin olla täynnä. Lisätilan kysynnän kasvuun ovat vaikuttaneet niin varastoinnin ulkoistamisen suosio, tiukentuneet ympäristövaatimukset kuin maailmantilanteessa tapahtuneet muutoksetkin.

– Meidän asiakkaamme ovat teollisuuden ja kaupan alan yrityksiä, maahantuojia sekä verkkokauppoja, joihin kohdistuu suuria ympäristö- ja kustannustehokkuusvaatimuksia. Siksi kysyntä myös ympäristöystävällisille logistiikka- ja varastointipalveluille on kasvanut voimakkaasti, Bister kertoo.

Varasto halutaan nyt läheltä

Tuusulan uusi kokonaisuus on suunniteltu vastaamaan nykyaikaisiin ympäristövaatimuksiin muun muassa rakennusmateriaalien, lämmitystapojen ja energiatehokkuuden osalta. Rakennuksen katolle asennetaan aurinkopaneelit ja se lämpenee maalämmöllä. Kohteelle haetaan BREEAM- ympäristösertifikaattia parhaasta Excellent-luokasta.

Ympäristöystävällisyyden lisäksi yritykset tarvitsevat myös lisää tilaa – etenkin pääkaupunkiseudulta. Uusi kiinteistö sijaitsee Tuusulan Rykmentinpuistossa kuuden minuutin päässä valtatie 75:sesta ja 13 minuutin ajomatkan päässä Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

– Ennen koronaa varaston arvo haluttiin pitää pienenä, sillä tavaran nopeaan saatavuuteen saattoi luottaa. Kun toimitukset kaukaa eivät enää toimineetkaan ja monet alat kärsivät komponentti- ja materiaalipulasta, varastointi lähempänä tuotantoa ja loppuasiakasta koetaankin tietyillä aloilla taas arvoksi, Bister sanoo.

Merkittävä vahvistus Tuusulalle

 Kysyntä ja odotukset hyvien kulkuyhteyksien päässä sijaitsevalle logistiikkakeskukselle ovat korkealla. Arvo logistiikkakeskuksen kotipaikaksi valikoituneelle kunnallekin on suuri. Tuusulalle historiallisen suuren tonttikaupan arvo oli 5 749 500 euroa. Valmistuttuaan logistiikkakeskus myös työllistää 100–150 henkilöä, mikä tekee yrityksestä yhden suurimmista logistiikka-alan työnantajista Tuusulassa.

– Hienoa saada Tuusulaan sisälogistiikan huippuyritys. Tämä on merkittävä vahvistus Tuusulan elinvoimaan, toteaa Tuusulan elinvoimajohtaja Kristiina Salo.

Kiinteistön rakennuttaa Logicenters, joka on Pohjoismaiden suurin logistiikkakiinteistöjen tarjoaja. Kaupat tontista tehtiin tiistaina.

– Meille on tärkeää, että rakennuttamamme kiinteistöt vastaavat niin asiakkaan tarpeita kuin korkeitakin ympäristövaatimuksia. On ilo olla mahdollistamassa kunnianhimoista yritystoimintaa yhdessä Alfaroc Logisticsin ja Tuusulan kunnan kanssa, kertoo Logicentersin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää.

Kiinteistön suunnittelusta ja KVR-urakoinnista vastaa Superion Oy.

Alfaroc Logistics on Suomen suurimpia sisälogistiikan ja varastoinnin ulkoistamispalveluyrityksiä. Sen kotipaikka on Lahti. Alfaroc palvelee teollisuuden ja kaupan alan yrityksiä, maahantuojia sekä verkkokauppoja. Vuonna 2007 perustetulla yhtiöllä on logistiikkakeskus Lahdessa ja toimintaa myös Järvenpäässä, Vantaalla ja Raumalla. Konserni työllistää yli 300 työntekijää ja sen liikevaihto oli viime vuonna 16 M€.

Lisätiedot:

Tiia Bister
toimitusjohtaja, Alfaroc Logistics Oy
+ 358 45 635 1304
tiia.bister@alfaroc.fi
www.alfaroc.fi

www.bregroup.com/products/breeam
www.nrep.fi/konseptit/logicenters

Meille on tärkeää, että rakennuttamamme kiinteistöt vastaavat niin asiakkaan tarpeita kuin korkeitakin ympäristövaatimuksia.

Vastuullisuudella on merkittävä rooli Polarian ja Alfarocin yhteistyössä

Kotimainen perheyritys Polaria Oy on valmistanut teräksestä kylpyhuonekalusteita jo yli 50 vuoden ajan. Monille suomalaisille tutut Polaria-tuotteet ovat kestäviä, tyylikkäitä ja ennen kaikkea ekologinen valinta, koska teräs on 100 % kierrätettävä materiaali.

Polarian tuotteet valmistetaan omalla tehtaalla Mäntyharjulla, mistä tuotteita toimitetaan kaikkialle Suomeen. Tehtaalla ei ole omaa varastoa ja tuotannon kasvaessa aiemman varastointikumppanin tarjoamat tilat jäivät pieneksi ja todettiin epäkäytännöllisiksi tuotteiden varastointiin. Polaria lähti kartoittamaan vaihtoehtoja uudelle varastointi- ja logistiikkakumppanille ja päätyi siirtämään varastonsa Alfarocin Kujalan logistiikkakeskukseen vuoden 2022 alussa.

”Vastuullisuus on aina ollut meille tärkeää ja tunnemme arvoketjumme hyvin tarkasti. Alfaroc jakaa kanssamme saman arvomaailman niin vastuullisena työnantajana kuin ympäristöystävällisenä toimijana. Halusimme tuoda tuotteet mahdollisimman lähelle asiakkaita. Tätä ajatellen Lahti ja Kujalan logistiikkakeskus ovat todella hyvässä solmukohdassa”, kertoo Laura Karhula, joka on yksi logistiikkakumppanuuden Polarian yhteyshenkilöistä.

Alfarocin Kujalan logistiikkakeskus sijaitsee loistavien liikenneyhteyksien varrella, E75:n ja valtatie 12 välittömässä läheisyydessä, joten sieltä on erinomaiset yhteydet joka puolelle Suomea.

Alfarocilla varastoidaan valtaosa Polarian tuotevalikoimasta ja varastoa täydennetään useamman kerran viikossa. Alfaroc vastaa kokonaisuudessaan tavaran vastaanotosta, tarkastuksesta, hyllytyksestä, saldojärjestelmän ylläpidosta ja tuotteiden keruusta toimitusosoitteisiin.

”Kalusteissamme on lasiosia, jotka vaativat tuotteiden käsittelyä tietyllä varovaisuudella. Tuotteemme pakataan ympäristöä kunnioittaen, eikä pakkauksissa esimerkiksi käytetä lainkaan styroksia. Alfarocilla on osattu hienosti huomioida tuotteidemme eritystarpeet ja huomioitu toiveemme tuotteidemme ympäristöystävällisestä pakkaamisesta”, Karhula kertoo.

Vastuullista ja avointa yhteistyötä

Lahden Kujalassa sijaitsevan logistiikkakeskuksen rakentamisessa on hyödynnetty nykyaikaisinta ympäristöteknologiaa. Käytännössä tämä tarkoittaa ekologisia energiaratkaisuja kutenmaalämpöä ja aurinkopaneeleja. Varastotila on myös lämpötilasäädeltyä, jakäytössäonenergiatehokasta litiumioniakkuteknologiaahyödyntävättrukit.

”Hiilijalanjäljenpienentäminen ja siihen liittyvät toimenpiteet ovat asioita, joita asiakkaamme kysyvät meiltä jo tarjousvaiheessa. Meille on tärkeää toimia vastuullisena ja ympäristöstämme huolehtivana yrityksenä ja haluamme tarjota asiakkaillemme nykyaikaisia ympäristöystävällisiä ratkaisuja”, sanoo Alfarocin toimitusjohtaja Tiia Bister.

”Alfarocista olemme saaneet kumppanin, jonka kanssa yhteistyö on avointa ja helppoa. Yritysten vastaavat arvomaailmat kohtaavat ja tapamme toimia vastuullisesti täydentävät tosiaan”, kertoo Karhula.

Alfarocista olemme saaneet kumppanin, jonka kanssa yhteistyö on avointa ja helppoa. Yritysten vastaavat arvomaailmat kohtaavat ja tapamme toimia vastuullisesti täydentävät tosiaan.